Facebook

(Source: https://www.facebook.com/FacebookNL/)

Facebook - Vandaag, op de Internationale Dag tegen Racis | Nederland is het vierde land wereldwijd waar | Today is Friends Day! To celebrate, we invite

Vandaag, op de Internationale Dag tegen Racisme en Discriminatie, lanceert..

Vandaag, op de Internationale Dag tegen Racisme en Discriminatie, lanceert Prins Constantijn (speciaal gezant bij StartupDelta) de Anne Frank House bot voor Messenger. Met deze bot kunnen mensen in een eenvoudig chatgesprek informatie krijgen over het levensverhaal van Anne Frank. Ook geeft de bot geïnteresseerden praktische bezoekersinformatie over het Anne Frank Huis. Ronald Leopold, algemeen directeur bij de Anne Frank Stichting legt uit: “We willen dat het levensverhaal van Anne zo veel mogelijk mensen bereikt. Mensen van over de hele wereld kunnen nu direct antwoord krijgen op hun vragen over Anne Frank, haar familie, haar dagboek en de tijd waarin ze leefde. Met deze bot biedt Facebook Nederland ons een innovatieve mogelijkheid om een groot internationaal publiek, waaronder vooral jongeren, te bereiken.”

Prins Constantijn zei tijdens de lancering over de bot, die is ontwikkeld door startup Msg.AI, dat het veel meer is dan een leuke gadget: “Het is een manier om mensen over de hele wereld te bereiken en hen te vertellen over het leven van Anne Frank en hen zo te wijzen op de gevaren van de effecten van racisme en discriminatie. Dat is waar nieuwe technologie voor moet worden gebruikt: om onze levens beter te maken en de uitdagingen in de samenleving te verslaan.”

De Anne Frank House bot is zelflerend door gebruik te maken van kunstmatige intelligentie. Het Anne Frank Huis is één van de eerste musea ter wereld die een bot voor Messenger heeft ontwikkeld.

Je vindt de bot eenvoudig door in Messenger "Anne Frank House" in de zoekbalk in te typen, of via https://m.me.com/annefrankhouse

Nederland is het vierde land wereldwijd waar Facebook aankondigt de aanpak..

Nederland is het vierde land wereldwijd waar Facebook aankondigt de aanpak van nepnieuws te gaan testen. In de Verenigde Staten is deze test al gestart en in Duitsland en Frankrijk is onlangs ook een proef aangekondigd.

Het bestrijden van nepnieuws vraagt om een zorgvuldige benadering. In deze test stellen we aan de ene kant verschillende onafhankelijke derde partijen in staat om berichten op ons platform op objectieve en onpartijdige wijze te beoordelen. Facebook start hiervoor een samenwerking met nieuwssite NU.nl en het project Nieuwscheckers van de Universiteit Leiden. Aan de andere kant richten we ons op het aanpakken van de verspreiding van overduidelijk nepnieuws - gemaakt door mensen of organisaties die bewust spam circuleren.

Concreet gaan we nepnieuws in deze test op 3 manieren aanpakken:

1. We maken het voor onze gebruikers eenvoudiger om nepnieuws te rapporteren.
2. Verhalen die door de genoemde onafhankelijke feitencheckers worden betwijfeld op juistheid, worden voorzien van een waarschuwing ('in twijfel getrokken').
3. Tot slot gaan we de financiële prikkels voor ‘spammers’ verder tegen.

De onafhankelijke partijen waarmee we de test starten zullen de internationale Code of Principles voor factchecken ondertekenen. Deze code is opgesteld door het Poynter Instituut, een onafhankelijke autoriteit op het gebied van journalistiek. We verwachten in de toekomst meer partners aan het testprogramma toe te kunnen voegen.

Staatssecretaris Sander Dekker (OCW) is enthousiast over het initiatief: “Er is de laatste tijd veel discussie over nepnieuws. Verspreiding van verzonnen berichten kan verstrekkende gevolgen hebben, zeker ook in verkiezingstijd. Het initiatief van Facebook, NU.nl en de Universiteit Leiden om Nederlandse Facebookgebruikers te helpen om het kaf van het koren te scheiden, juich ik dan ook van harte toe.”

Het is goed om te benadrukken dat het hier gaat om de eerste stappen om nepnieuws aan te pakken met als doel de ervaring van Facebookgebruikers op dit gebied te verbeteren.

Celebrating Friends Day at Facebook

Today is Friends Day! To celebrate, we invited members of our community to our headquarters to talk about the importance of friendship. On this #friendsday, we hope you take time to appreciate the friends in your life and let them know you’re thinking about them.

Celebrating Friends Day at Facebook

This Saturday, February 4 is Friends Day—a day to celebrate our friendships and a time to connect with friends. This year, we asked members of our community to share what friendship means to them on #friendsday

Dapresy - Facebook

Wat zijn de belangrijkste uitdagingen die Nederlandse ondernemers voor zich zien? Uit nieuwe cijfers van de ‘Future of Business Survey’ van OECD, de Wereldbank en Facebook blijkt dat dit vooral het aantrekken van nieuwe klanten en het verhogen van de omzet zijn. Het onderzoek is uitgevoerd onder 140.000 ondernemers in 33 landen en geeft meer inzicht in het wereldwijde ondernemersklimaat voor het mkb. Wat verder opvalt: Nederlandse mkb’ers zijn bovengemiddeld positief over de huidige situatie én de toekomst van hun onderneming. Liefst 60 procent is positief over de huidige staat van hun onderneming, terwijl het Europese gemiddelde op 44 procent ligt. Daarnaast is 75 procent van de Nederlandse mkb’ers positief over de nabije toekomst, vergeleken met 60 procent Europees gezien. Meer weten? De resultaten van de studie zijn hier terug te vinden:

Vandaag openden Kajsa Ollongren, wethouder Economie van Amsterdam en Arno..

Vandaag openden Kajsa Ollongren, wethouder Economie van Amsterdam en Arno Lubrun, Head of Facebook Benelux, het gloednieuwe kantoor van Facebook Benelux. Vanuit dit levendige kantoor in Amsterdam gaat Facebook zich nog meer toeleggen op het verbinden van mensen en bedrijven. Speciale gasten bij de opening waren onze 'Explorers': bijzondere mensen met geweldige verhalen over hun belevenissen op Facebook en Instagram. We bedanken hen voor het delen van hun inspiratievolle verhalen, die we komende tijd ook met jullie zullen delen!