Amnesty Press

(Source: https://www.facebook.com/pages/Amnesty-Press/1446720125627375)

Amnesty Press - Konstnären Ai Weiweis senaste film ”Human | Efter tre års tid är kriget mot IS över i | Ai Weiweis film ”Human flow” liknar ingen..

Latest Articles

Flykten på filmduken - Amnesty Press 2017-12-07 13:39

Konstnären Ai Weiweis senaste film ”Human Flow” handlar om de två senaste årens flykt och migration undan krig, förtryck och fattigdom. Humorgruppen Grotesco gör i ett av sina "mästerverk" på SVT en musikal om flyktingpolitiken i Sverige. Den italienska filmen ”Bortom Lampedusa” kammade hem prestigef...

Har Irak någon framtid? - Amnesty Press 2017-12-06 13:33

Efter tre års tid är kriget mot IS över i Irak. Men de som besegrade IS har själva gett upphov till spänningar som eldat på andra motsättningar. Detta har redan lett till nya strider och flyktingkriser. Amnesty Press har rest runt i Irak och talat med kurder, shiamiliser och missnöjda sunniter, i ett land med fortsatt ...

Döden uppskjuten - Amnesty Press 2017-12-01 09:25

Avrättningen av Alva Campbell den 15 november 2017 kunde inte genomföras. Den 69-årige mannen hade ingen ven som var lämplig för den dödliga injektionen. Ohios guvernör beslöt att ett nytt försök att döda Alva Campbell ska göras den 5 juni 2019.

En kamp på liv och död - Amnesty Press 2017-11-30 14:17

I år har det gått 40 år sedan Amnesty började arbeta mot dödsstraffet. Men vägen dit har inte varit spikrak. Här berättar erfarna Amnestyprofiler om tiden före, under och efter dödsstraffskonferensen i Stockholm 1977.

Nej, det räcker inte - Amnesty Press 2017-11-28 09:57

För ett år sedan vann Donald Trump presidentvalet i USA. Journalisten Naomi Klein försöker i ”Nej är inte nog. Så står vi emot Trumps chockdoktrin och skapar en ny värld.” skissera hur radikala rörelser ska kunna bli en motvikt mot högerpopulism.

Nicoleta Bitu: Svårt bekämpa den nya antiziganismen

I över tjugo år har hon debatterat, drivit projekt, startat kampanjer, skrivit artiklar och forskat om mänskliga rättigheter med särskilt fokus på kvinnor och den romska befolkningen i Europa. Amnesty Press fick en pratstund med människorättsaktivisten, socialarbetaren, konsulten och ordföranden för DFRR (Democratic ...

Hundratusentals på flykt på grund av stridigheter i Etiopien

Gränsen mellan regionerna Somali och Oromia i Etiopien präglas av oroligheter. Den tilltagande fientligheten mellan två etniska grupperingar har lett till att hundratusentals människor drivits på flykt och att gamla lojaliteter har brustit.
Related Articles